christien

Christien

Dwarsdenker | Friskijker | Verbinder | Eco | Autonoom

Christien Starkenburg (1966) is interieurontwerper en oprichter van Studio Interieur+, tevens is ze art director van familiebedrijf Jan de Jong Interieur in Leeuwarden, dat werd opgericht in 1899.

In 2011 lanceerde Christien haar eigen succesvolle collectie onder de naam SlowWood. Deze duurzame en 100% Fryske collectie wordt in NL, Belgie, Frankrijk, Engeland en Japan verkocht.

Christien ziet schoonheid in de meest alledaagse dingen, vondsten uit de natuur, mooie touwtjes, verpakkingen, kunst, architectuur of grafische ontwerpen - alles fascineert haar. Ze denkt in beelden en observeert met verwondering en een open mind.

Als noorderling heeft ze veel affiniteit met eenvoudig, sober en lichtvoetig Scandinavisch design. Als dochter van een vader die alles wat zijn ogen zagen kon maken met zijn handen, heeft ze veel waardering voor ambacht en eerlijk vakmanschap. Als kind tekende ze al plattegronden en was altijd bezig met tekenen, kleur, materialen en composities.

Ze is het meest in haar element buiten in de natuur, wandelend of op de racefiets. Zon, wind, mooie luchten en het weidse landschap ervaren. Hoofd leeg maken, gedachten waarnemen & nieuwe inspiratie op doen.